Over mij

Ik ben Sylvia Kooij en woon samen met mijn lieve man in Steenwijk.

Ik ben geboren in 1961 en trotse moeder van twee volwassen zoons met twee fantastische schoondochters en 4 volwassen bonus kinderen.

Een groot deel van mijn leven heeft zich afgespeeld in Friesland. Ook buiten de grenzen van Europa heb ik mogen genieten van de natuur en de cultuur.

Culturen fascineren mij, met name hoe zij om gaan met de dood en het respect rondom de dood.

Hierin zijn grote verschillen behalve… verdriet!

Verdriet en rouw zijn aspecten die in alle culturen te vinden zijn. Het verschil is hoe men met rouw en rouwverwerking omgaat.

Ik werk sinds 2008 in een mortuarium en dichterbij verdriet en pijn kun je als “buitenstaander” niet komen. Hoe bijzonder dat ik de nabestaanden hierin steun mag bieden.

_TJW4203

Ik blijf mij ontwikkelen door middel van studies, cursussen en het lezen van vakliteratuur. Zo heb ik in 2015 de vakopleiding Uitvaartbegeleiding Meander te Zwolle afgerond. Mijn praktijkervaring en het begeleiden van nabestaanden heeft mij doen besluiten om mijn werkzaamheden uit te breiden binnen de wereld die “Uitvaart” heet, alleen in een ander jasje.

Namelijk:

  • Spreker tijdens uitvaarten.

Graag wil ik er voor u zijn om samen met u uw levensverhaal uit te werken, of samen met uw naasten een In Memoriam en dit te verwoorden op uw uitvaart.

Voor nadere informatie klik hier

  • Gastspreker / Gastcolleges m.b.t. wat er na de palliatieve en terminale zorg nog wenselijk is en vooral waarom.

Bent u als docent geïnteresseerd?

En denkt u dat mijn gastlessen van meerwaarde kunnen zijn voor uw studenten tijdens of rondom de lessen palliatieve zorg?

Schroom dan niet, klik voor verdere informatie hier.

Back to top of page